Cik Jūs būtu gatavi maksāt par sava dzīvokļa apsaimniekošanu? - par kv. m.
0,50-0,80-1,00Ls - ???
ps: un ja neesat gatavi maksāt vairāk par 0,25Ls = tad kapēc?, kādi ir Jūsu objektīvie iemesli?
ps2: iemesls = negribu!, netiek ņemts vērā.
Vairogа 56 |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Vairogа 56 » Iedzīvotāju jautajumi / Вопросы жильцов » Īres maksa
Cik Jūs būtu gatavi maksāt par sava dzīvokļa apsaimniekošanu? - par kv. m.
0,50-0,80-1,00Ls - ???
ps: un ja neesat gatavi maksāt vairāk par 0,25Ls = tad kapēc?, kādi ir Jūsu objektīvie iemesli?
ps2: iemesls = negribu!, netiek ņemts vērā.
Patiesiba mes butru pret un paskaidrojums in viekarsh - ne jau katrs shai nama ir spejigs atljauties maksat vairak, otrkart - man liekas jau sapulce tika izlemts ka vairak par 25 sant . nebus? Vai ari man vil atminja?[взломанный сайт]
ok.
poidjom prostim, logicheskim putjom
ko var izdarīt par 0,25Ls kv.m? - ja rēķinam visu mūsu māju, tad mēnesī tie ir aptuveni 250Ls (tikai aptuveni!, par piemēru ņēmu 1000kv.m).
(par piemēru no mana dzīvokļa (Nr. 10, 56kv.m) tas būtu ieguldījums mājas attīstībai 14,-Ls).
no esošiem 250Ls ir kaut kas jāatliek nākotnei (neparedzētiem remontgadījumiem, avārijām utt.), jāapmaksā sētnieks/apkopējs, grāmatvedis utt.
lai būtu vieglāk saprast!, uz kurieni es vedinu savu domu - par piemēru!, Ēriks no 9dz. cīnas par jaunām ārdurvīm, kuras daudz maz sakarīgas vienai kāpņu telpai izmaksā ap 800Ls (tagad jau droši vien vairāk). tas nozīmē aptuveni 1600Ls uz abām kāpņu telpām.
kā īrniekiem liekas?... cik ilgā laikā ar 0,25Ls kv.m To var sakrāt? = vairāk!, kā 10 mēnešos.
un TĀS ir TIKAI jaunas ārdurvis
vēl jau gribēsies kāpņu telpu izremontēt (kas ir vēl dārgāk!), ielikt kāpņu telpai jaunus logus utt. utt...
(un vēl ir mājai darāmi daudz svarīgāki darbi, svarīgāki par vizuālo izskatu).
tajā pašā laikā paceļot īres maksu kaut vai uz 0,50Ls kv.m = šādas ārdurvis jau var sakrāt nevis 10, bet gan 4 mēnešu laikā...
un Tas nebūt nav briesmīgi mājas īrniekiem = par piemēru!, man 14Ls vietā par mājas apsaimniekošanu būs jāmaksā 28Ls.
briesmīgi?... man liekas, ka ne.
protams!, mājas iemītnieki visi kopā lems, cik var atļauties maksāt īri par kv.m.
bet nu... par 0,25ls kv.m tur sanāks tikai avārijas situāciju novēršana, nevis kaut kādi mājas uzlabojumi, vai remonti.
diemžēl.
+ vēl ja būs jāmaina mājai jumts (par piemēru), tad jau arī no šiem 0,25Ls par kv.m diez vai kas sanāks.
padomājiet par to.
Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-09-21 15:43:28)
доброе утро всем !!!раньше проезд в транспорте стоил 15 сант, теперь 30,хлеб 20 теперь 40!!!))) и что мы перестали все ездить и все сели на диету и перестали есть хлеб и сахар??)) почему мы живем в нашем доме так ,как будто он принадлежит чужому дяде ??!!!)))и обсужда\ем проблему которая и выеденного яйца не стоит !!!))все по прежнему живут МОЯ ХАТА С КРАЮ И НИЧЕГО НЕ ЗНАЮ !!!это же наш дом,или он заканчивается за дверьми наших квартир и лестница и дверь в подьезд это другое государство !!!))
у нас я так понимаю сейчас нет уборщицы?? ну да конечно мы все такие занятые люди и всех работа!!!и нам ужасно трудно утром вынося свой мусор собрать рекламки разбросанные на полу и почтовых ящиков,ну да это же наш подьезд!!и чего я буду убирать !!!если никто не изьявляет желания убирать Я МОГУ ЭТО ДЕЛАТЬ !!!))) сколько раз в неделю и какова оплата!!!????))) кажлдыйц труд должен оплачиваться,ведь на своих работах вы же получаете зарплату и я так понимаю альтруистов среди нас нет,которые работают бесплатно !!!))
не могу понять что не поделили ЭРИК с НИНОЙ ???!!!))) почему у нас на собраниях вечный крик и никаких действий ???))) почему мы в нашем же доме,который ПРИНАДЛЕЖИТ НАМ ничего не хотим делать ???))!!!да рашьше квартплата была 25 сант ,и все дорожает!!! и она ясное дело не может оставаться такой же как и была!!!)))
я хочу утром уходить на работу и приходить с работы в чистый теплый и закрытый подьезд!!! а не в обос,,,,,,,,ный !!! приношу свои извинения !!!)))
bodler23-kv7 = Ti polnostju vo vsjom prav!...
po povodu uborki podjezda - no razvje tjebe hochetsa eto delatj samomu reguljarno? + poluchatj za 4-8 uborok v mesjac (na oba podjezda) primerno 20-40Ls. somnjevajusj.
nam nuzhen uborschik ne toljko po podjezdam, no i po okrestnostjam doma, kotorumu pridjotsa platjitj primerno 50-70Ls v mesjac. eto bilo bi umneje.
ps: v ljubom sluchaje mi zdesj pojavljajemsja vjsego 3 kv. iz obschih 19. eto vsjo nuzhno obsuditj na obshem sobraniji (kotoroje k sozhaljeniju, kak kazhetsa, nekto poka nehochet organizovatj).
[взломанный сайт]
=) так к слову...
Nju teikšu tā - kā grāmatvedis, ar pieredzi biedrībai piederošu māju apsaimniekošnai laiku veltījis grāmatvedis, - mums būs par ko parunāt !
Īres maksa jāmaksā par tekošo mēnesi - t.i., piemēram septembrī par septembri, bet nevis vairāk par augustu. Sorry, bet tīri manas personīgās vainas dēļ, t.i., laika trūkuma dēļ, jūs, mani cienījamie mājas līdzapdzīvotāji, rēķinus par septembra mēnesi saņemsiet tiekai rīt - 04.10.2007.. Sliktākais ir tas, ka šo rēķinu jāapmaksā nekavējoši, jo savādāk paliksim ne tikai bez siltā ūdens!!! Nākošais rēķins, par oktobra mēnesi arī jāapmaksā oktobra mēnesī - sākot apsaimniekot māju tā tas sanāk, ka jāmaksā par tekošo mēnesi, bet nevis par iepriekšējo, jo mums nav uzkrājumu. Ekspluatācijas izdevumi šobrīd sastāda 0.25 Ls par kv.m, jo nav laika sapulcēties un pieņemt lēmumus - jāapmaksā rēķini!!!
Ir piedāvājums! Ja kādam no mājas iedzīvotājiem materiālais stāvoklis atļauj, tad būtu lūgums iemaksāt lielāku summu, ne tikai par tekošo mēnesi, bet kādu laika periodu uz priekšu. Nauda nekur nepazudīs, bet tiks ieskaitīta kā apmaksa par konkrēto dzīvokli (sīkāka informācija pa 29514690). Ja kādu interesē kā tas izskatās tīri grāmatvediski, tad iespējams par to interesēties pie manis.
Вопросы по счету за сентябрь.
Уважаемое правление, ответственные лица! Было бы правильно публиковать или иным способом сообщать жильцам ежемесячно следующую информацию:
- показания счеткика тепловой энергии,
- показания общего счетчика холодной воды,
- показания общего счетчика электричества.
Не думаю, что в сложивщейся ситуации все просто пойдут и с восторгом заплатят по выставленному бухгалтером счету.
Есть и будут вопросы. Мы хотим понимать, за что платим!????
Надо пояснить, откуда 2.00+0.80 Ls за горячую воду и т.д.
Может в следующем счете будет 5.80....
Надеюсь на понимание.
Прошу бухгалтера найти время и дать пояснения.
Ольга
Отредактировано Olga_kv17 (2007-10-08 11:50:41)
Olga_kv17 правильно мыслите! со своей стороны предлагаю открыть в форуме отдельный раздел где правление могло бы предоставлять ежемесячный отчёт по требуемым параметрам - может у кого то из жильцов возникнут ещё вопросы что они хотели б видеть ... Ваше мнение? [взломанный сайт]
Alex! Будьте добры, организуйте такой раздел!
А то что-то не понятно, с нас решили собрать деньги в виде аванса или мы реально столько потратили, например электричество. В счете информации крайне мало.
Отредактировано Olga_kv17 (2007-10-08 11:53:56)
nu... mani vairāk samulsināja mūsu rēķina pārāk precīzā adoptācijas Juglas NP rēķiniem
ja vēl es saprotu ailes - zemes noma, karstais/aukstais ūdens, tad man nav pilnīgi skaidrs - kas ir IMS ierīkošana - ???
Vairogs 56 principā uzsāka darbību kā 'balta lapa' - vienojoties tikai par elementāro apsaimniekošanas maksu (0,25Ls/kv.m.).
daudzi skaitļi nav skaidri - kā viņi radušies, kā tiek rēķināti utt - ???
tas vnk ir jautājums, kas nākamajā sapulcē jāizskata (visdrīzāk jau Anda spēs precīzāk atbildēt).
kas attiecas uz rēķinu, tad tomēr katram ieteiktu viņu apmaksāt (pats to šovakar paveikšu).
apmaksāt aiz gluži elementāra iemesla - Vairogs 56 nav uzkrājumu. skatamies!, ka vienu dienu patiešām nepaliekam bez siltā ūdens, apkures u.c. ekstrām.
ps: starp citu!, tagad gan apkuri būtu laiks pieslēgt
Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-08 13:36:46)
/par Valdi/ principā... es Lieliski saprotu, ka paši Valdes pārstāvji ir pietiekami aizņemti ar ikdienu, ikdienas darbiem + diez vai viņiem būtu (vai būs!) laiks sēdēt šeit + uz katru jautājumu 100% atbildēt.
it sevišķi!, kad pašlaik Tas viss notiek balstoties uz altruismu = tā teikt!, par brīvu... un neko nesaņemot...
par piemēru!, es pats esmu daļēji 'fiktīvs' valdes loceklis, 3 no malas!, kuram it kā Obligāti jābūt (Valde = min 3 cilvēki)...
tajā pašā laikā... ne man ir iespējas, ne laiks, nodarboties ar Vairogs 56 jautājumiem.
pēc idejas = es varētu labprāt ar kādu 'samainīties vietām'.
šajā gadījumā redzu principā... tikai 2 risinājumus:
1) jāmainas Vairogs 56 Valdei - aktīvākie!, kas vēlas, grib kaut ko darīt - pievienojieties Valdei min ir 3 cilvēki, bet var būt vairāk!,
2) ja nav aktīvu, spējīgu kaut ko darīt!, Valdes locekļu - uzticēt nama apsaimniekošanu kādam jau pastāvošam Namu apsaimniekotājam - nekas jau no tā nemainās!... par noteikti samaksu viņi mūs apsaimnieko, izraksta rēķinus utt. + ja vēlamies kaut ko labot/uzlabot savai mājai - mēs varam lūgt apsaimniekotājam šo prasību izskatīt
Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-08 13:34:13)
Вы здесь » Vairogа 56 » Iedzīvotāju jautajumi / Вопросы жильцов » Īres maksa