Vairogа 56

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Vairogа 56 » Jaunumi / Новости » Вопрос о земле

Вопрос о земле

Сообщений 1 страница 23 из 23

1

Как известно уже давно идёт разговор о том , что земля, находящаяся под нашим домом принадлежит третьему лицу! Чтоб в очередной раз не кричать и не устраивать разборок - попросим наше уважаемое Правление здесь изложить суть дела.Заранее благодарим

0

2

(budu viskazivatsa na latishkom = hotja razgavornij RU u menja nje plohovat, no pisatj ne ochenj udobno).

kaut arī sastāvu Vairogs 56 valdē, tomēr papildus par doto jautājumu neesmu interesējies.
tomēr... man savs viedoklis par esošajām zemes īpašuma tiesībām/par esošo situāciju - ir!

protams!, visprātīgākais būtu zemi zem mūsu mājas nopirkt visiem mājas iemītniekiem, bet diemžēl vadoties no esošās situācijas - uz kaut ko Tādu būtu ar mieru labi ja 3-4 daļa no mūsu mājas iedzīvotājiem. iemesls ir gauži elementārs - tas ir dārgi, mājai jāņem kredīts uz samērā ilgu laiku + papildus katra mēneša īrei, tas jāatdod (10-20-30Ls papildus, un ne jau 1 mēnesi)...
padomājiet paši.
mēs vēl nesen strīdējāmies par apsaimniekošanas maksu 0,25Ls uz kvadrātmetru, kaut gan viņai jau tagad būtu jābūt pie esošās situācijas vismaz 0,50Ls (labākajā gadījumā 1,00Ls).
varbūt ar TO ir jāsāk?

ps: pilnīgi loģiski!, ka zeme sen jau ir pārdota 3 personai, kura savukārt ir ieinteresēta:
1) vai nu pēc laika To izdevīgāk mums notirgot,
2) vai arī iekasēt īres maksu (labi, ka pašlaik vēl eksistē īres griesti).

dotajā gadījumā vien varu ieteikt = dzīvokļi (mājas īpašnieki!), kuri jūtas pietiekami 'turīgi' = nopērciet par saviem līdzekļiem zemes domājamās daļas, no kurām ats. dzīvokļi atsakās (tā teikt!, nevēlas šo zemi iegādāties, bet gan vienkārši īrēt).

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-09-20 20:20:22)

0

3

кому принадлежит земля??сколько она стоит??если продается-то за сколько??земля должна принадлежать тем ,кто живет в этом доме!!!

0

4

Ждём исчерпывающего отвнта от нашего уважаемого правление которое как неактивировалось на дискуссии с народом [взломанный сайт]

0

5

Ja gribat gūt atbildes uz iepriekš minētajiem jautājumiem - jautājiet Ērikam (dz.Nr.9).
Cik zinu, zemes īpašuma tiesības ir iespējams apstrīdēt. Tas prasītu palielus līdzekļus naudas izteiksmē. Ja rezultāts būtu mums labvēlīgs, tad tos vēlāk būtu jāsedz "prāvu" zaudējušajai pusei. Bēdīgākais ir tas, ka jurista pakalpojumi būtu jāapmaksā tagad, bet process var ieilgt pat uz vairākiem gadiem.
Lūk risinājums - ja kāds apmaksā tiesas izdevumus, t.i., kreditē tos mūsu biedrībai un ir ar mieru pagaidīt - viss notiek (pie nosacījuma, ja mēs "prāvu" vinnēsim), jo biedrībai šobrīd nav nekādu uzkrājumu!

0

6

Interesanti gan ka viens no pirmajiem šeit reģistrejies Eriks joprojam nav neko uzrakstijis. Cerams ka ar laiku musu tauta klus aktivaka Starp citu te var aizskart citu temu kas neiederas šaja sadaļa- ka foruma administrators esu pilnvarots sodit neaktivos vai kada cita veida e-parkapejus , bet nu šobrid tas nav paredzets- tomer visi esam kaimini un jadzivo draudzigi [взломанный сайт]

0

7

Labdien. Neesmu sēdētājs pie datora, bet redzu, ka uz dažiem jautājumiem ir jāatbild.               
        Par zemi.    Kā jau daudziem mūsu mājas iedzīvotājiem ir zināms īstajam zemes īpašniekam, Kanādā dzīvojošam A.Spuram, piederēja mūsu mājas apkārtējā zeme 1711 m2 platībā. Ar viņu vairākkārt sazvanījāmies un izteicām vēlēšanos (mājas iedz. vārdā, ko pārrunājām vienā no sapulcēm ) nopirkt šo zemi, kam viņš piekrita pārdot par kadastra vērtību 10500 Ls. Savukārt zemes pārvaldniecei, kura dzīvo Vairoga 54, tas nebija izdevīgi, un 05.06.2006g. šī zeme nonāca pie V.Krūmiņa ( izraksts no zemesgrāmatas –dāvinājuma līgums atlīdzības nozīmē -), bet patiesībā pārdota. 26.07.2006.g. Krūmiņš šo zemi uzdāvina M.Ļedjajevai patreizējai zemes īpašniecei. Pēc likuma Spura varēja dāvināt kam grib, bet pie pārdošanas mums bija pirmpirkuma tiesības. Loģiski  būtu ja šī zeme piederētu mums, ideālais variants, proporcionāli dzīvokļa platībai, tas tikai celtu katra dzīvokļa cenu ņemot vērā, ka no 2008.g.kadastrs palielinās 3-7 reizes, tātad arī zemes noma palielināsies tikpat. Protams, varam sniegt tiesā, bet cik tas maksās, kam un vai vispār tas ir vajadzīgs. Varam ņemt kredītu, bet tur ir vajadzīga 100% dz.īp. piekrišana. Cik atceros sapulcē vairāki bija kategoriski pret kredītu, par savas daļas izpirkšanu- tikai daži. Gribētos dzirdēt Jūsu domas par šo jautājumu, jo tas ir jāatrisina vēl šajā gadā.
         Par rēķinu. ISM – individuālais siltuma mezgls – kas mūsu mājās siltummezglā uzstādīts 2003.g. par kuru ir ņemts kredīts ar procentu likmi 9,5% gadā, cik noprotu bez iedzīvotāju ziņas. Atlikusī  vērtība uz 01.09.2007g.ir 1657.25 Ls. Konstants ikmēneša maksājums ir 21.81 Ls., kas sastāda 10.76 Ls. no pamatsummas un 11.04 Ls. procentu maksājums. Galīgā norēķina termiņš 05.01.2014g. Protams, ka jebkurā mirklī mēs varam samaksāt pamatsummu, uz doto mirkli tā ir1182.83Ls.Tas arī jālemj iedzīvotājiem.
          Kas attiecās uz elektrību un karsto ūdeni tā tiešām ir grāmatvedības kļūda, noteikti būs korekcijas.Bet satraukumam nav pamata, katrs santīms ko Jūs būsiet pārmaksājuši paliks biedrības bankas kontā un tiks izlietots mājas labiekārtošanā. (tas jau tika izrunāts un  nolemts sapulcēs) 1) durvis    2) kāpņu telpa;    3) sēta; utt.
Kas būtu  jālemj visiem mājas iedzīvotājiem. Jebkurš cilvēks par to varēs pārliecināties, ikmēneša bankas izraksts būs mūsu grāmatvedībā kur būs redzams cik, kurš, kad ir samaksājis, kādi ir izdevumi, kāds ir atlikums.Bet ja kāds grib redzēt tekošā mēneša konta stāvokli, lūdzu, atnākat uz 9 dz. Atvērsim internetbanku kur viss ir redzams. Vajadzēja uztraukties par maksājumiem ‘’Juglas namiem’’, tā naudiņa visa aizgāja nebūtībā. Starp citu, man vairāki mājas iedzīvotāji ir jautājuši: kāda ir mana interese, un kāpēc es te cīnos .Atbildu: mans dzīvoklis + divas manas garāžas kopā sastāda 180 m2, tas ir 1/7 daļa mājas, respektīvi, es maksāju visvairāk un es gribu lai katrs mans santīms tiktu ieguldīts mājā. Vienkārši vēlos dzīvot labiekārtotā un sakārtotā vidē.
          Šeit tika izteikta versija par pievienošanos kādai biedrībai, es uzskatu tas būtu solis atpakaļ ‘’Juglas namu’’ virzienā, atkal uzturēt kādu administrāciju. Cien.Olgai 17 varu atbildēt:1 MWh siltumenerģijas maksā 21.43Ls.Bet lai Jūs būtu lietas kursā es labprāt atdotu Jums siltummezgla atslēgu, tad katra mēneša pirmajā datumā Jums būtu jānoņem visi siltummezgla rādījumi un jānodod ‘’Rīgas siltumam’’.Kas attiecas uz valdes ziņojumiem, es domāju nevajadzētu mums veidot ‘’fronti’’. Vienā pusē valde, otrā dzīvokļu īpašnieki, vieni tikai prasīs - otri tikai ziņos (kā zināms valde mums nav algota ),un valde -3 cilv.- ir tādi paši dz. īpašnieki kā visi pārējie. Tikai nepārprotiet, tas nenozīmē, ka būsiet informācijas trūkumā. Pie manis varat griezties jebkurā laikā 9 dz. tel. 7562103;   29205927;
         Bet es vēlreiz gribētu uzsvērt, ka tagad mēs dzīvojam PERSONĪGĀ MĀJĀ un pret visu vajag izturēties kā pret personīgo īpašumu (godprātīgi attiekties pret ūdens sk. rādījumiem, savlaicīgu rēķina nomaksu,  mājas iekšējo un apkārtējo  teritoriju utt. ) viss nebeidzas tikai ar rēķina samaksu vien.
    Ēriks.

0

8

Ēriks! Спасибо. Конечно же, пусть ключ будет у Вас, так правильнее. Ошибки в счете за сентябрь породили недоумение и не понимание.
Ольга.

0

9

да спасибо! только я чего то не въехал- какие ошибки в счётЕ?

0

10

Ērik.. . Liels Paldies par korekto un izsmeļošo atbildi.

ps: Noteikti jācīnās par 0,50Ls/kv.m. īres maksu (0,25Ls/kv.m vietā).
Es šeit centos kaut kā mudināt uz šo soli, bet Lielākā daļa (kā izskatās!) tā arī nesaprot, ka tā ir MŪSU māja + tiklīdz aiziet par šo p-tu runa, klusē, kā ūdeni mutē ieņēmuši...

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-16 11:48:59)

0

11

простите за грубость но ухо от селёдки не желаете Господа ? уже ругались не счётное кол- во раз на тему против повышения цен .. и ЛИЧНО Я МОЛЧАТЬ НЕ СОБИРАЮСЬ - Я ПРОТИВ ПОВЫШЕНИЯ ЦЕН  уж не думаете ли Вы что повысив плату мы сильно наживёмся или (кстати возникают такие подозрения) что правлению копеечка за работу перепадёт? Есть такое понятие как средний класс - которые живут пускай не бедно, но и шикарно жить себе тоже позволить не могут и повыфшение цен а тем более в 2 раза сильно может стукнуть по многим кошелькам в этом доме...  Ни в коем случае не хочу ни с кем конфликтовать, но Гирт , Ваше предложение в данный момент неприемлимо

0

12

Cien, Alex14,

Es neatkārtošos... (skat. topiku Īres maksa).

Katrs loģiski domājošs cilvēks (dotajā gadījumā - dzīvokļa īrnieks) var pats pie sevis parēķināt:
1) cik ilgs laiks nepieciešams, piemēram, 1 ārdurvju nomaiņas summas savākšanai,
2) cik Ļoti pieaugs viņa (konkrētā dzīvokļa) īres maksa - pareizinot sava dz. kv. m. nevis ar 0,25, bet gan ar 0,50Ls.

Ko kurš (vai katrs) no Tā spēj izsecināt? - Tā ir viņa darīšana.
Un cepties nevajag!... ne es viens varu pieņemt šādus lēmumus, ne Jūs viens, bet gan kopā visi Vairoga 56 iemītnieki/īpašnieki.

Ar cieņu un laba vēlējumiem,
Ģirts R. (10dz.)
ps: ja Īres maksas topikā izklāstītā doma kaut kādos p-tos nav skaidra - varu droši sniegt papildus paskaidrojumus.

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-17 17:05:04)

0

13

ps2: vēl vairāk!, es To daļēji tomēr uzskatu par liekulību...
protams!, ir mums varbūt kāds 'nabadzīgāks' dzīvoklis, bet ne jau tik ļoti, ka papildus 10-20Ls radītu teju vai bankrotu.
it sevišķi!, ja objektīvi spēj ieraudzīt atdevi ieguldītajiem līdzekļiem jau tuvāko mēnešu laikā...
tas Tāds!... Liekulības tirgus...

ps3: brīžiem liekas!... ka uzskatat, ka kāds Cits jūsu vietā mainīs durvis, jumtu, remontēs kāpņu telpu utt.
paši mēs To darīsim, mīļie... - PAŠI!... un no Saviem (nevis Citu) līdzekļiem...

0

14

Girtam 14 . Уважаемый Гирт !!! моя пенсия - это вшивые 97 лат , а за квартиру со всеми услугами за сентябрь я заплатил - 49, 64 лата . Так что не надо разбрасываться 10 или 20 латами , тем более из чужого кошелька . Не проще ли просто взять берданку (знаете что это такое) и пристрелить меня , чтобы мне не думать о куске хлеба и Вам не создавать проблем для накопления финансов пусть и на благие дела . Кстати Русские говорят , что дорога в ад выстлана благими намерениями . С уважением . Юрий 8 кв.

0

15

mhm... Jurij... na internet u vas dengi nahodjatsa, kak vizhu.
ja konechno!, v chuzhoi kosheljok neljezu, no... s galavami zdesj trudnovato.
mozhet bitj hotite vstupitj v valde?

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-22 10:33:55)

0

16

Господа!  Прежде всего спасибо Юрию что он всё же принял участие в форуме!
А вообще ПРЕДУПРЕДИТЕЛЬНОЕ СООБЩЕНИЕ конкретно Вам Гирт!
Вам не кажется что в своём последнем сообщении -

Nr.10=GirtsR. написал(а):

mhm... Jurij... na internet u vas dengi nahodjatsa, kak vizhu.
ja konechno!, v chuzhoi kosheljok neljezu, no... s galavami zdesj trudnovato.
mozhet bitj hotite vstupitj v valde?

Вы не просто не ответили на вопрос но и перешли на личные оскорбления.
Хочу обратить Ваше внимание что на собрании, раз Вы это уже забыли в процессе решения - отделяться или нет прозвучал пунктик- что прежде всего будет установлена УМЕРЕННАЯ и доступная всем плата! Лично я в связи с учёбой вынужден пользоваться интернетом и как бедный студент трачу свою лишнюю "десятку" на интернет! Быть может есть желающие обеспечить дом бесплатной сетью?
Гирт! Не подумайте что мы на ополчились жёстким противостоянием но как Админ форума хочу заметить- Ваше вышеупомянутое сообщение Юрию было не корректно! Спасибо

0

17

nu ko... Alex14 = es varbūt arī daudzus neloģiskus spriedumus (un nevēlēšanos kaut ko darīt mājas labā), tāpat varu uztvert!, kā apvainojumu personiski sev.

ja kāds personīgi nevēlas darīt pilnīgi nekā Vairogs 56 mājas labā! = tad Tā arī pasakiet!, un nečakarējiet citiem smadzenes.
un ja mani izteikumi ir nekorekti = droši varat mani izslēgt no esošā foruma.

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-23 10:59:43)

0

18

Гирт ! Вы умный человек и Ваши предыдущие высказывания  - просто респект! но вот последние когда Вам коротко и понятно ответили, Вы перешли на выводы при том не правильные выводы и более того проявили агрессию- БЫЛО СКАЗАНО ВСЁ ЧЁТКО И ЯСНО а то что кто то прочитал между строк того чего нету, то пусть свои мозги сперва проверит

0

19

п.с. не собираюсь ни с кем конфликтовать и ругаться - просто будьте внимательней и не кидайтесь на людей - рано или поздно могут кинуться в ответ!

0

20

Girtam -10   Гирт, открою вам секрет . Я инвалид 1 группы ,и поэтому практически не выхожу из дома . Интернет мне дает возможность общаться с миром и просмотреть кинофильмы . Видимо в свое время я был не плохим учителем . Когда мои бывшие ученики узнали о моей болезни они , через полицию , нашли мой здешний адрес и установили мне компьютер , и кстати олачивают мне телефон и интернет . Простите , но я считаю , что вы на такой поступок по отношению к своим учителям не способны . Еще раз простите . Я не пытаюсь с вами конфликтовать . Просто ваш ответ меня сильно обиднл . Особенно фразой : (С головой здесь трудновато.) С уважением Юрий .

0

21

Jurij написал(а):

Я имел в виду = с головами у нас трудновато.
(а не с головой!, не читайте через строк.)
Вступаите в валде.

Отредактировано Nr.10=GirtsR. (2007-10-25 10:22:38)

0

22

bāc!... kādi gudrinieki...
TO ko pasaka kopumā!! = lielākoties nevēlas dzirdēt... bet no satura/konteksta izvilkt kādu frāzi - pirmie!

ps: lai gan... tā jau notiek praktiski visos forumos.
ok. paliksim katrs pie savām domām.
Peace!!!

0

23

Значит так! перенощу отчёт правления в соответствующий раздел а эту тему за востановлением перемирия закрываю! Новые мысли пишем в новых темах- и больше не ругаемся! [взломанный сайт]

0

Вы здесь » Vairogа 56 » Jaunumi / Новости » Вопрос о земле